
Anders Palmér - Riddarholmen Wrangelska PalatsetOliemaleri
Pris
Kunstens dimensioner
Højde: 65.0 cm
Bredde: 65.0 cm
Levering
8-14 arbejdsdages leveringstid, ægthedsbevis inkluderet, 14 dages fortrydelsesret
Om kunstner Anders Palmer
Anders Palmér har siden 2021 været formand for kunstnerklubben, hvor Galleristockholm også har haft udsendelser med."Åbningsudstilling online"hvor Anders har fungeret som moderator. Andre, der har været formænd i den legendariske kunstnerklub, inkluderer Carl Larsson samt den kendte prins Eugen, som havde en brændende interesse for kunsten.
Læs mere om Kunstnerklubben
Anders Palmér i Kunstnerklubben
Gotlandske kreaturer og sydsvenske landskaber
Anders Palmér blev født i Stockholm i 1958 og bor nu på Gotland i en stor smuk gård, som han også lejer ud dele af. Han betragtes som en af Sveriges førende landskabsmalere. Allerede som ung begyndte han at male, og i hans kunst gentager sig miljøer fra Gotland, Österlen, Toscana og Stockholm.
Uddannelse
Allerede som 10-årig besluttede Anders sig for at blive kunstner, og han uddannede sig senere på Konstfacks øvelsesskole. Senere, i midten og slutningen af halvfjerdserne, gik han også hos den danske professor Börge Elwi Carlson og lærte der endnu mere om kunst og maleri. Derefter studerede han også på Kunstakademiet i Sønderborg på Jylland, og de danske påvirkninger fra denne tid kan nogle gange ses i hans kunst. Selvom han i begyndelsen tænkte, at det ville blive hårdt kun at arbejde som kunstner, ville han alligevel have et erhverv, der føltes meningsfuldt og spændende.
Vurderet lærer i landskabsmaleri og croquis
Anders Palmér har udover at arbejde som kunstner også arbejdet og arbejder stadig periodisk som lærer inden for maleri og da primært landskabsmaleri og croquis, hvor han underviser både i grupper og individuelt. Han har undervist i kunst i Danmark, England, Frankrig, USA og Toscana i Italien.
Lyset i Toscana, sommeren på Gotland og solen på Österlen
Den mystiske region Toscana i Italien er et område, som han er meget glad for og ofte vender tilbage til i sine malerier. Hans kunst bevidner og illustrerer de mange ligheder, der findes mellem lyset i Toscana og på Gotland. Flere af hans motiver fra både Gotland og Toscana findes som litografier.
Andre aktiviteter
Palmér har ud over sit kunstnerskab tidligere arbejdet som kognitiv terapeut. Han har også skrevet om tilbagefaldsforbrydere i fængsler samt været med til at starte mødreplejeklinikker i Stockholm. Anders er også flere gange blevet hyret som foredragsholder både for kunstforeninger og firmaarrangementer.
Arbejder og afslapning
Selvom det er studiet på Gotland, der er hans primære arbejdsplads og hjem, har Anders også et atelier i Stockholm. Gården på Gotland fungerer også som konferencefacilitet med spa og mulighed for malerkurser og fester. For at slappe af og koble fra stress, smutter Anders nogle gange afsted på en golfrunde. Han tilbringer desuden gerne tid med at fortælle historier fra sit begivenhedsrige liv til sine gæster, der besøger gården.
Anders Palmér og kærligheden til Gotland
Palmérs relation til Gotland kan beskrives som kærlighed ved første blik, og denne kærlighed er noget, som han faktisk lykkedes med at skildre på lærredet. Det var især lyset, der fik ham til øen, og som derfor fik ham til at blive. Nogle af hans gotlandske favoritkunstnere og designere indgår i indretningen af Anders' gård, herunder for eksempel Eva Darpö, Kerstin Olby, Tove Adman samt Dan Leonette. Endnu en interesse og en stor passion for Anders er at lave mad, og ofte står der en langtidsstegt ret på den gamle brændeovn.
Udstillinger
Anders Palmérs kunst hænger hos virksomheder, hoteller og gallerier verden over. Hans kunst er repræsenteret i de fleste svenske landstinge og siden begyndelsen af 1980'erne har han udstillet over halvtreds gange i de nordiske lande. Udover i Sverige og øvrige Norden hænger Palmérs kunst blandt andet også hos Den Europæiske Unions centralbank i Strasbourg.
Udmærkelser
I år 1998 modtog Anders Palmérs Kunstnerklubbens stipendiet Grez-sur-Loing.
Mere om Anders Palmér
Anders Palmér i aktion
Christopher Scott
Copyright © Galleristockholm