
Stefan Wentzel - Gamla stan
62.0 x 50.0 cm
En pioner inden for krydsfeltet mellem street art og traditionel fine art, der gerne mixer airbrush, markers, tusch, akvarel og akryl – alt kan få plads.
62.0 x 50.0 cm
52.0 x 52.0 cm
70.0 x 60.0 cm
100.0 x 80.0 x 3.5 cm
60.0 x 20.0 x 3.5 cm
50.0 x 20.0 x 3.5 cm
"Det er måske klichéagtigt, men jeg har altid malet. Min farmor var kunstner. Fra tolv-fjortenårsalderen blev det graffiti. På lovlige vægge, skal understreges. Så blev det en pause fra maleriet et par år. Jeg brækkede et ben i hovedet. Og den ulykke, med den smerte, gjorde at jeg fik en ro til at tage maleriet op igen. I en periode var det ikke meget andet, jeg kunne tage mig til. Maleriet blev en terapi og rehabilitering. Skaden blev ironisk nok en vældig hjælp på vejen."
Stefan Wentzel maler også vægge og den slags større monumentale formater. Det største, Wentzel har givet sig i kast med, er en 6,5 m x 7 m stor væg i en restaurant i Jönköping. Han er i øvrigt autodidakt. Han har haft tanker om at uddanne sig, men er bange for, at det kunne risikere at fjerne det personlige præg i kunsten.
Stefan Wentzel laver et vægmaleri
Jeg har egentlig to sider af min kunst. Den ene side er meget surrealistisk. Og den anden er meget realistisk. Jeg kan rigtig godt lide detaljer. Selv hvis man har kigget på et maleri ti til tyve gange, skal man kunne finde nye ting. Samt graffiti, der kan blandes med de mere traditionelle elementer – det er et tydeligt kendetegn. Jeg gik fra spraydåse til airbrush, og jeg blander gerne airbrush, markører, tusch, akvarel og akryl – alt kan få plads, hvis det føles som om, kunstværket bliver bedre af det."
I graffiti-sammenhæng har det i øvrigt aldrig været Stefans ting, men han arbejder hellere med motiver, når det gælder street art. At tagge og skrive på væggene har heller aldrig været graffiti i hans øjne.
I studiet plejer Wentzel at male flere motiver parallelt, så han ikke når at blive træt af det samme motiv. Et tilbagevendende motiv hos Wentzel er antropomorfe træer. Eller, forenklet sagt, kvinder som forekommer at være træ-hybrider. Disse motiver sammen med hans bymotiver kan siges at være hans to fremmeste kendetegn.
Inspiration kan komme fra hvad som helst. At betragte skyer eller hvorfor ikke en revne i gulvet. Faktisk fik en revne i toiletgulvklinken ham til at blive inspireret til at male et maleri. Kunstnere, der inspirerer, er Smug, en graffitikunstner, der maler vægge og lignende større monumentale street art. Der er en hel højhus i Göteborg, der er signeret Smug. Puppet er også inspirerende, for dem der vil dykke ned i street art. De rigtige navne og personer, der gemmer sig bag gadekunstpseudonymerne, kender Stefan dog ikke.
Jeg vil forhåbentlig fortsætte med at udvikle mig. Fortsætte med at være farverig, men have samme grundstil, det skal kunne ses, at det er mig, der hænger på væggen.
Graffiti og street art er relativt nye fænomener, og specielt i de “finere” saloner. Det er med stor glæde, at vi på Galleristockholm.se kan præsentere en af de fremmeste repræsentanter inden for dette felt. Der findes også mystik omkring kendte kunstnere i denne genre, da anonymitet kan være nødvendig. Men her er vi taknemmelige over at have ansigt og navn på denne kunstner – Stefan Wentzel, en pioner i krydsningen mellem street art og traditionel fin kunst.
Christopher Scott
Copyright © Galleristockholm